Política 11/11/2013

Camacho avisa Mas que "no trobarà còmplices internacionals per a la seva ruptura"

La presidenta del PP català el convida a fer una "proposta més pragmàtica" si vol obrir un diàleg amb Rajoy

Efe
2 min
Camacho busca el cos  a cos amb Rivera per frenar el desgast del PP

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha advertit aquest dilluns al president de la Generalitat, Artur Mas, que no trobarà a Israel "socis i còmplices internacionals a una ruptura constitucional que ningú vol, ni a Espanya ni fora", i li ha recordat que no hi haurà diàleg possible amb el govern sobre la consulta. En roda de premsa a la seu barcelonina del partit, la dirigent popular s'ha referit al viatge del president català a Israel, on segons el seu parer "està buscant socis i suports internacionals, però l'avisem −ha dit− que no els trobarà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Li recomanaria que no s'obstini a buscar socis i complicitats a l'exterior. Els únics socis a l'exterior són socis d'Espanya, no d'una Catalunya independent que vol trencar amb Espanya i Europa", ha avisat Camacho. Ha recordat que "els socis internacionals són socis dels 27 països europeus, no d'una comunitat autònoma que vol trencar Espanya i sortir d'Europa. Així no es fan els suports i els socis internacionals".

A més, ha considerat que "quan Mas se'n va s'escenifiquen més les baralles entre ell i Josep Antoni Duran i Lleida, a veure qui defensa més el catalanisme". "Però la veritable baralla, la bicefàlia, està entre Mas i Oriol Junqueras, que està començant a veure la veritable pell de Mas", ha assenyalat. "Mas està esperant el vot d'ERC als pressupostos i la llei d'acompanyament per començar a distanciar-se, perquè no posaran una pregunta i data clara a la consulta", ha alertat.

Camacho ha aconsellat al president de la Generalitat que "si el que vol és mantenir el diàleg amb el govern espanyol, Rajoy li ofereix un diàleg constructiu, però li demanaríem que faci alguna proposta pragmàtica més enllà de la consulta". "Si el diàleg de Mas només es basa en la consulta, no fa falta que el plantegi, perquè té una resposta clara del govern d'Espanya: la sobirania nacional és innegociable i no acceptarem cap xantatge de ningú, ni cap xantatge de Mas ni CDC per trencar Espanya", ha asseverat.

És per això que li ha recomanat que "no es deixi arrossegar pels més radicals de CDC, que escolti la gent sensata del seu partit i posi per damunt de tot la garantia de la convivència dels catalans, per damunt dels projectes independentistes". "El diàleg té moltes possibilitats −ha suggerit−, i entre elles, un nou model de finançament i un calendari que caldrà ajustar al del govern d'Espanya. Li recomano que aprofiti aquest diàleg constructiu, estableixi el calendari i parli amb el govern de les millores en el marc del model de finançament i una millor relació amb el govern, i presenti propostes pragmàtiques".

stats