Política 12/03/2014

Una campanya crida els sobiranistes a donar suport a Jordi Martí a les primàries del PSC

La iniciativa ha generat en les primeres hores un gran ressò a la xarxa per la defensa del dret a decidir que subscriu el candidat socialista

Meritxell Comas
2 min

BarcelonaUna campanya a favor que els sobiranistes votin el president del grup municipal del PSC a Barcelona, Jordi Martí, a les primàries a la capital catalana per esdevenir el cap de llista socialista ha generat un gran ressò a la xarxa. El regidor és, de fet, el candidat que posa més èmfasi en la defensa al dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta iniciativa s'està promovent a través de les xarxes sota l'etiqueta #indyXmarti i té el seu origen en la pàgina 'CatalanWeb' i del compte de Twitter de Kim Aulet (@elsomatent). La campanya es basa en una crida a la participació dels sobiranistes barcelonins a les primàries socialistes.

La iniciativa ha generat tot tipus de reaccions. Així, l''ABC' fins i tot ha acusat l'independentisme de voler sabotejar les primàries del PSC. També se n'ha desmarcat el mateix partit, que des del seu compte oficial de les primàries ha recordat que, per participar a les primàries, cal "donar suport als principis del PSC", que inclou el federalisme.

Jordi Martí ha assegurat en el blog de les primàries de 'La Vanguardia' que ha tingut la sensació, "per primera vegada, que les primàries obertes poden ser un èxit" ja que el representant de la seva candidatura a la comissió organitzadora li ha fet saber que "s'està detectant a la xarxa un moviment d'interès per la possibilitat de votar entre aquells que no són militants del PSC", i ha titllat aquest fet de "fantàstic" perquè segons el seu parer, "això demostra que els ciutadans s'estan interessant per l'experiència innovadora del PSC", i ha deixat a l'aire la pregunta "d'això es tractava, oi?". En aquest mateix text que publicava, ha assegurat que s'havia "detectat que aquesta onada provenia de sectors sobiranistes i independentistes, i que alguns dirigents de la Federació creuen que ha estat impulsada per la meva candidatura, cosa que els semblaria una heretgia, de ser certa".

stats