Política 14/01/2016

Puigdemont perfila l'equip que formarà el seu 'pinyol' al Palau de la Generalitat

Elsa Artadi, fins ara al capdavant de la secretaria d'Hisenda, serà directora de coordinació interdepartamental a Presidència

Oriol March
2 min
Carles Puigdemont en la seva presa de possessió com a president de la Generalitat, amb Artur Mas / PERE VIRGILI

BarcelonaCarles Puigdemont comença a perfilar el nucli dur que l'acompanyarà en el dia a dia al Palau de la Generalitat. Segons fonts governamentals, l'exalcalde de Girona té previst fer pocs canvis respecte de l'equip que acompanyava Artur Mas. El seu cap de gabinet, per exemple, ja formava part de l'oficina de l'expresident. Es tracta de Josep Rius, coordinador del gabinet de presidència amb Mas sota les ordres de Joan Vidal de Ciurana, que ara ocupa una cadira al consell executiu com a secretari del Govern. Rius, que també va participar en la campanya electoral de Francesc Homs a les eleccions espanyoles del 20-D, va formar part del gabinet de Xavier Trias en la seva època com a alcalde. Un cop CiU va perdre davant de la Barcelona en Comú d'Ada Colau, va travessar la Plaça Sant Jaume per treballar al gabinet de Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les dones fortes de Presidència serà Elsa Artadi, que ocuparà la direcció general de coordinació interdepartamental, una feina que fins ara liderava Vidal de Ciurana. Artadi ha ocupat en els últims mesos la secretaria d'Hisenda, que ara passa a mans de Lluís Salvadó (ERC) en el marc d'una conselleria d'Economia liderada pel vicepresident Oriol Junqueras. Artadi ha disposat de projecció pública gràcies a la Grossa de Cap d'Any, de la qual ha estat la màxima responsable en tant que directora general de Jocs i Tributs.

En l'apartat comunicatiu, està previst que Joan Maria Piqué es mantingui al capdavant de l'oficina de comunicació del president. Els plans governamentals passen perquè un membre a proposta de Convergència lideri la secretaria de comunicació, mentre que la direcció general estaria ocupada per un representant proposat per ERC.

stats