Política 13/08/2015

Carles Viver Pi-Sunyer se suma a la candidatura Junts pel Sí

L’investigador biomèdic Pere-Joan Cardona i Raimon Carrasco, fill del fundador d'Unió Manuel Carrasco i Formiguera, també formaran part de la llista independentista a Barcelona pel 27-S

Ara
2 min
El president del Consell Assessor per la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, que formen catorze savis de diversos àmbits acadèmics i socials.

BarcelonaLa candidatura Junts pel Sí suma a la seva llista per Barcelona l’investigador biomèdic Pere-Joan Cardona, el jurista i docent Carles Viver Pi-Sunyer i l’empresari Raimon Carrasco.

Les noves incorporacions a la llista independentista estaran acompanyades pels expresidents del Parlament de Catalunya Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert. Tanquen la candidatura a Barcelona l’entrenador Pep Guardiola, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, l’actriu Sílvia Bel, l’escriptor Jaume Cabré, juntament amb les personalitats del món de la comunicació, l’esport i la cultura del país Miquel Calçada, Núria Picas i Empar MolinerMiquel CalçadaNúria PicasEmpar Moliner, respectivament.

Carles Viver Pi-Sunyer, nascut a Terrassa l'any 1949, és llicenciat i doctorat en dret per la Universitat de Barcelona (UB), on exerceix com a catedràtic de Dret Constitucional. També és membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), del qual va ser president des del 2013 fins al febrer de 2015, quan va ser nomenat comissionat per a la Transició Nacional. Durant la seva vida professional, ha rebut diversos premis i distincions, com el Premi Justícia de la Generalitat de Catalunya (2002) o la Creu de Sant Jordi (2003), entre altres.

Pere-Joan Cardona, nascut a Manresa l'any 1967, és investigador biomèdic en tuberculosi. És llicenciat en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i especialista en microbiologia i parasitologia. Cardona ha obtingut diferents guardons, entre ells el Premi a l'Excel·lència Professional del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (2012).

Raimon Carrasco, nascut a Barcelona l'any 1924, és una personalitat provinent del món empresarial i exerceix com a secretari de la Fundació Institut Guttmann. Ha estat membre de la junta directiva d’Òmnium Cultural i directiu del Futbol Club Barcelona, club del qual va ser president del desembre de 1977 al juliol de 1978. Raimon Carrasco és fill d’un dels fundadors d’Unió, Manuel Carrasco i Formiguera.

stats