DRET A DECIDIR
Política 29/09/2014

El CATN defensa el Llibre Blanc de la Transició Nacional com a eina per informar els votants de cara al 9-N

"No hem amagat mai les dificultats de l'estat propi", ha indicat el president de l'organisme, Carles Viver i Pi-Sunyer

Oriol March
1 min

BarcelonaEl Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) ha presentat aquest dilluns al vespre el Llibre Blanc de la Transició Nacional en un acte al Palau de la Generalitat en què ha intervingut el president de l'organisme, Carles Viver i Pi-Sunyer. El CATN s'ha reunit 55 vegades des de la seva constitució i ha emès 18 informes al llarg de l'últim any i mig. Aquests 18 informes són els que conformen el Llibre Blanc, que suma més de 1.300 pàgines.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Viver i Pi-Sunyer s'ha encarregat de repassar els informes, que van des de la consulta fins a la proclamació de la independència i la redacció d'una Constitució catalana que hauria de ser votada en referèndum per la ciutadania. "Esperem que puguin contribuir a la tasca d'informar els ciutadans per exercir el dret a vot", ha indicat el president del CATN, que ha defensat que mai han "amagat" res sobre les "dificultats" de l'estat propi.

"Tenir estructures d'estat no és necessari, és imprescindible", ha indicat Pi-Sunyer, que ha defensat que els informes també recullen propostes per a estats federals i confederals, per bé que s'han centrat en l'estat independent.

stats