Política26/09/2014

El principal aspirant del PSOE a l'alcaldia de Madrid, en contra de donar més autogovern a Catalunya

Antonio Miguel Carmona, molt pròxim a Pedro Sánchez, diu que federalisme significa coordinar les competències existents

Efe

MadridEl diputat madrileny i precandidat del PSOE a l'alcaldia de Madrid, Antonio Miguel Carmona, no creu que el federalisme que proposa el seu partit passi per oferir més autogovern a Catalunya, perquè "més autogovern per a Catalunya seria pràcticament impossible, no hi ha més competències per cedir".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carmona, que ha fet aquesta afirmació en una entrevista a Efe, es desmarca així del que ha plantejat aquesta setmana el número dos del seu partit, César Luena, oferint "més autogovern" a Catalunya per garantir el seu encaix a Espanya.

Cargando
No hay anuncios

Assegura que Catalunya és "més que una nació", perquè "és una regió d'Espanya", i ha defensat que federalisme "significa coordinació entre les comunitats autònomes i no que cadascuna faci coses diferents".

"Som el tercer país més descentralitzat del planeta", ha assegurat el dirigent del Partit Socialista de Madrid (PSM) i membre del comitè federal del PSOE.

Cargando
No hay anuncios

Defensor del sistema de les autonomies, Carmona considera que "alguns no han entès el títol vuitè de la Constitució"–que organitza territorialment l'Estat– i que per això cada comunitat autònoma "treballa aïlladament en el que vol".

"El que cal fer és coordinar les comunitats autònomes sota el paraigua i l'empara del títol vuitè de la Constitució", proposa l'aspirant a alcalde.

Cargando
No hay anuncios

Com a exemple recorda que cada comunitat té una "normativa diferent" en matèria d'adopcions internacionals, la qual cosa en la seva opinió no té sentit.

"Hem arribat a un nivell ridícul", critica el representant socialista, i insisteix que "cal coordinar, sobretot en competències que siguin pròpies, no en les impròpies", i que aquesta coordinació és el que els socialistes anomenen federalisme.

Cargando
No hay anuncios

Carmona, però, coincideix amb el seu partit en el fet que "cal donar una resposta política a molts milers de persones" que des del seu punt de vista "són espanyols i poden voler deixar de ser-ho," i que el millor instrument per a això és la Constitució.

"Aquí hi ha dues posicions: el que penso jo i el que pensen ells, però per apropar-me a ells i que ells s'apropin a mi el millor instrument és la Constitució, que és l'acord polític entre tots els espanyols, i la Constitució no ha de reflectir exactament la manera com penso jo en relació amb el model territorial ni la manera com pensen ells, hem d'arribar a un acord", argumenta.

Cargando
No hay anuncios

En la seva defensa del sistema autonòmic, sosté que no han estat les comunitats autònomes les responsables del deute d'Espanya, sinó que a l'Estat "se n'hi ha anat la mà bastant més".