Política 30/10/2018

Un 45,9% dels catalans asseguren que són independentistes, segons 'El Periódico'

Un 70% defensen un referèndum, ja sigui sobre la independència (42,4%) o sobre l'autogovern (27,2%)

Ara
1 min
El 10-J ja va ser un clam independentista de resposta al TC

BarcelonaUn 45,9% dels catalans asseguren que són independentistes, ja sigui "des de tota la vida" o "perquè s'hi han tornat", i un 52,8% diuen que no. Així ho assegura una enquesta publicada a 'El Periódico', en la qual els enquestats també expressen la seva preferència per fer un referèndum sobre la independència (42,4%) abans que sobre l'autogovern (27,2%), tal com proposa el PSOE. Un 26,5% no volen fer cap referèndum. Aquest és el resultat d'haver diferenciat les dues opcions –la de fer un referèndum sobre la independència o bé sobre l'autogovern–, tot i que no s'ha consultat sobre fer una votació que inclogués les dues opcions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntats per si la Generalitat hauria de negociar una millora de l'autogovern, un 56% responen que sí, mentre que un 34,8% advoca per continuar amb el camí cap a la independència. En relació a la legitimitat de l'1 d'octubre, un 68,4% consideren que els seus resultats no poden ser vinculants. En canvi, un 28,8% pensen que el mandat de l'1-O no justifica la DUI.

Llibertat dels presos

Sobre la situació dels presos, un 81,8% rebutgen la presó preventiva i consideren que haurien d'estar en llibertat almenys fins abans del judici al Tribunal Suprem. És rellevant també la quantitat de gent que creu que Pedro Sánchez hauria de fer un gest amb la Fiscalia perquè suavitzi la petició de penes durant el judici –un 64,4%–, mentre que un 28,9% consideren que l'executiu no pot influir-hi.

stats