Política 03/11/2012

Els catalans no esperen una bona resposta d'Espanya

El tercer lliurament de l'enquesta de Gaps per a l'ARA indica que la majoria dels catalans donen per descomptat que Madrid s'oposarà amb totes les seves forces a una declaració d'independència

Jordi Muñoz
1 min
LES AMENACES DE MADRID  El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha avançat que Espanya vetaria una Catalunya independent a la UE.

BarcelonaLa idea que el camí cap a la independència es podria fer de manera plàcida i pactada amb Espanya no sembla que tingui, de moment, gaire predicament entre la població catalana. De fet, una majoria aclaparadora dels enquestats pensen que la reacció espanyola davant una hipotètica declaració d'independència seria d'oposició frontal i de confrontació amb Catalunya. Només un 16% pensen que l'Estat es mostraria resignat davant un intent de secessió, i tot just un 6% esperen una actitud de col·laboració des d'Espanya. Que el 72% dels enquestats pensin que Espanya respondria negativament a qualsevol intent català de constituir-se en un nou estat indica fins a quin punt el missatge transmès des de Madrid és clar. Quan es concreta la qüestió i es demana a la ciutadania si esperaria un veto espanyol a l'ingrés de Catalunya a la Unió Europea, les dades indiquen que un 62% esperen aquesta resposta, mentre que només un 28% pensen que Espanya no posaria obstacles a la incorporació del nou estat català a les institucions comunitàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Trobareu totes les dades a l'ARA Premium.

stats