Política 07/11/2014

"Podem no és cap esperança per a Catalunya en relació a la independència": l'entrevista a Oriol Junqueras, en 10 frases

El president d'ERC ha estat entrevistat per Antoni Bassas i Carles Capdevila a l'ARA

L. Vicens
1 min

Barcelona1. "Veig molta gent que està animada i entusiasmada, que té ganes de votar i participar sota qualsevol forma. Estic convençut que [el 9-N ] anirà molt bé".

2. "No té sentit fer una independència mentre acceptem les suspensions cautelars del Tribunal Constitucional o del Consejo de Estado".

3. "Qui vulgui venir amb ERC a les eleccions, ha d'avenir-se a la independència ràpida. Hem d'exercir com un estat independent, no volem repetir els vells errors".

4. "L'Estat només negociarà quan els mercats financers l'obliguin a fer-ho".

5. "Podem és una esperança per a la regeneració política, per a la lluita contra la corrupció... Però en relació a la independència de Catalunya no és cap esperança. Estic convençut que l'Estat mai farà una oferta sigui quin sigui el partit que hi hagi al capdavant".

6. "Molt abans de 10 anys serem independents. I molt abans de 5. Ho hem de fer en els propers mesos".

7. "Jo no sóc independentista, jo estic independentista. Sóc professor, sóc pare, sóc historiador. Tinc ganes de deixar d'estar independent".

8. "Hem de descolonitzar-nos mentalment de la resta de l'estat. Hem de ser capaços de raonar en funció del que nosaltres volem, d'una manera menys reactiva i més proactiva".

9. "El procés català ha de ser molt més ràpid que el d'Escòcia. No podem allargar l'agonia de la societat catalana".

10. "Estem esperant un segon fill, serà una nena i naixerà en campanya per les municipals".

stats