Política 28/02/2018

Xavier Domènech valora postular-se a la secretaria general de Podem Catalunya per confluir amb els comuns

El partit lila engega un procés de primàries que culminarà l'11 d'abril amb una nova direcció

Ara
2 min
Ruth Moreta i Noelia Bail.

BarcelonaPodem Catalunya escollirà una nova direcció entre el 7 de març i l'11 d'abril, segons ha informat la formació a través d'un comunicat. El partit celebrarà una assemblea ciutadana i una consulta entre els inscrits a l'organització per renovar la Secretaria General, el Consell Ciutadà Català i la Comissió de Garanties, així com per fixar els documents polítics i organitzatius. Segons han avançat 'Nació Digital' i 'La Vanguardia', Xavier Domènech es postularà per ser el secretari general del partit lila a Catalunya, amb l'objectiu de facilitar la integració a Catalunya en Comú, formació de la qual és coordinador general. L'entorn del líder dels comuns ha confirmat a l'ARA que membres de Podem Catalunya han traslladat a Domènech la possibilitat de presentar-se a les primàries, una opció que "està valorant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les candidatures que vulguin presentar-se al procés de primàries ho podran fer fins al 14 de març i les llistes definitives es donaran a conèixer el 20 del mateix mes, tot i que ja seran públiques quan finalitzi el període d'inscripció. Del 5 al 9 d'abril tindran lloc les votacions, que seran telemàtiques i presencials, i l'11 d'abril es proclamaran els resultats de la consulta. Des del 9 de novembre i fins que finalitzi aquest període una gestora s'ha fet càrrec del partit arran del procés que va comportar la dimissió del secretari general, Albano Dante Fachin. Durant el procés d'elecció de la nova direcció es crearan "els òrgans pertinents per vetllar per la neutralitat de tot el procés", que estaran formats tant per persones de perfil tècnic com per membres de les diferents candidatures que es presentin.

La gestora que ha conduit fins ara el partit ho ha fet amb dos objectius, el primer dels quals organitzar la campanya de les eleccions del 21 de desembre després de la celebració d'una consulta que va donar suports a concórrer-hi amb Catalunya en Comú. En segon lloc, la gestora s'havia marcat com a fita celebrar aquesta assemblea ciutadana per escollir la nova direcció. "El moment ha arribat i estem convençuts que a partir d'ara s'obre una etapa il·lusionant per a Podem Catalunya, al servei més que mai de les classes populars", ha declarat.

A l'espera que comenci el procés de primàries, una de les probables candidates a liderar Podem Catalunya és la senadora per Tarragona Célia Cánovas, que ja fa un mes va expressar la seva voluntat de postular-se. A l'horitzó hi ha la possibilitat que Podem acabi integrant-se a Catalunya en Comú, en la línia del que ja van votar els seus militants, que van decidir per àmplia majoria concórrer conjuntament a les eleccions del 21 de desembre.

stats