CANVI DE CICLE
Política 13/03/2015

Rull no creu que CDC i ERC firmin l'esborrany de full de ruta abans del 21 de març

El dirigent convergent prefereix esperar que la CUP faci pública la seva proposta i fa autocrítica a TV3 de les seves declaracions en què definia el seu partit com a nacionalista i no com a independentista

Ara
2 min
DESPRÉS DEL 9-N
 Josep Rull va intervenir dissabte en el consell nacional de Convergència.

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha reconegut a 'Els matins' de TV3 que ja hi ha "un esborrany de full de ruta [cap a la independència] molt avançat", com va avançar l'ARA, i que aquest mateix divendres hi ha una nova reunió de la taula de partits de l'ANC i Òmnium per seguir-hi treballant. "Ens agradaria que es pogués firmar l'esborrany inicialment per part CDC, ERC i les entitats socials i deixar-lo prou obert per a altres partits com la CUP o Unió", ha opinat, malgrat que també ha admès que és "poc probable" que això passi abans del 21 de març, quan la CUP farà pública la seva proposta de full de ruta, ja que això podria dificultar que l'esquerra independentista s'hi sumés. "Hi ha un cert refredament del procés i volem reescalfar-lo", ha afirmat el dirigent convergent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Rull ha fet autocrítica de les seves paraules quan va afirmar que CDC es defineix com a nacionalista i no com a independentista. "No vaig estar desafortunat", ha admès, ja que creu que no se'l va entendre, i ha defensat que "la independència és l'únic instrument per construir un país millor", malgrat que ha matisat que precisament "l'objectiu real és construir aquest país on s'hi visqui millor", motiu pel qual –junt amb l'etiqueta històrica de CDC– va definir el partit com a nacionalista. "Tenim una determinació total i absoluta perquè el 27-S siguin eleccions plebiscitàries i CDC es presentarà amb un programa clarament independentista", ha asseverat, però amb un matís: "El nostre objectiu no és radicalitzar els convençuts, sinó eixamplar la base [independentista]".

Preguntat per quina hauria de ser la majoria necessària perquè l'opció independentista es considerés vencedora el 27-S, Rull ha reconegut que encara no s'ha parlat d'aquesta qüestió, i ha opinat que, "com a mínim, ha ha d'haver una majoria absoluta en escons". "Si fos en vots, ens reforçaria enormement", ha afegit, malgrat que ha apuntat que "després potser hi ha un referèndum o la ratificació de la Constitució catalana", votacions que sí que exigirien un suport majoritari.

stats