Política 13/04/2015

CDC prioritza votar "en clau local" a les eleccions municipals tot i la proximitat dels comicis del 27-S

"La obligació de la nostra força política és donar suport als alcaldes per justificar la feina feta", assenyala la portaveu del partit, Mercè Conesa, després de la reunió de la direcció de Convergència

Oriol March
1 min
La portaveu de CDC, Mercè Conesa, aquest dilluns en roda de premsa / ACN

BarcelonaSón les eleccions municipals la primera volta de les plebiscitàries del 27 de setembre? "Són eleccions municipals", ha respost aquest dilluns al migdia la portaveu de Convergència, Mercè Conesa, en la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció nacionalista, que avui s'ha reunit sense el president de la Generalitat, Artur Mas, present al Palau de Pedralbes a la cimera de ministres d'exteriors per afrontar el terrorisme d'arrel jihadista. "La obligació de la nostra fora política és donar suport als alcaldes per justificar la feina feta en àmbits com l'endeutament i els serveis socials més enllà del pensament que té cadascú dels alcaldes en el procés", ha indicat Conesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A les municipals es vota aquell que ho farà millor en clau local", ha considerat la també alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i candidata a la reelecció. "En aquestes municipals, volem reivindicar els millors candidats, les millors candidatures, la millor política feta des de les ciutats i la tasca que han fet les nostres ciutats, així com també les polítiques socials de progrés", ha raonat Conesa, que ha demanat posar en valor "polítiques concretes" per a ciutats "concretes".

CiU té, de moment, 850 candidatures tancades a tot el territori per presentar-se a les eleccions municipals del proper 24 de maig. Són una cinquantena menys de les que van aconseguir formar als comicis de fa quatre anys.

La Diada del 2015

Conesa ha deixat clar que CDC s'implicarà a fons en la Via Meridiana que prepara l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) pel proper Onze de Setembre. Tenint en compte que la campanya electoral de les eleccions plebiscitàries considera el dia 11 a mitjanit, l'alcaldessa ha argumentat que no hi ha cap problema amb el fet que hi assisteixin dirigents polítics.

stats