Política 22/02/2016

"Torn obert": CDC posa en marxa el procés de participació per refundar-se

Tindrà tres àmbits: eix ideològic, estructura del partit i estratègia política

Oriol March
2 min
Marta Pascal és la portaveu de Convergència / ACN

BarcelonaConvergència posa en marxa el procés de participació intern per refundar-se. Així ho ha explicat aquest migdia la portaveu del partit, Marta Pascal, en una roda de premsa posterior al secretariat permanent, que ha apuntat que hi participaran militants, simpatitzants i integrants de llistes electorals. "Aquest debat tindrà tres àmbits: eix ideològic, estructura organitzativa i aspectes referents a l'estratègia política", ha indicat Pascal. Es faran preguntes explícites sobre el canvi de nom, la tria de candidats i el "règim d'incompatibilitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquests moments s'estan formant unes dues-centes persones per tal que s'encarreguin de "dinamitzar" aquest debat. "No seran membres de la direcció", ha assenyalat la portaveu, que ha apuntat que els alts dirigents de la formació participaran del debat en les seves respectives federacions territorials. Artur Mas, president de CDC, farà una ruta pels consells de federació per tal que "es pugui acostar a la militància territorial", en paraules de Pascal.

La primera part de les sessions es durà a terme a través d'una enquesta temàtica de 90 preguntes, que tindrà una durada de quaranta minuts. Una segona part de la sessió es basarà en un "debat més obert" amb un "guió" que es donarà als assistents. De tot plegat en sortirà un document mab voluntat "fundacional". "No ens podem posar cap tipus de barrera per parlar sobre tot", ha assenyalat la portaveu. El buidatge de les opinions dels participants servirà per posar les bases del congrés que se celebrarà el primer cap de setmana de juny.

Està previst que es faci una assemblea per cada comarca i una per cada municipi de 20.000 persones. La primera sessió es farà simultàniament aquest dijous 25 de febrer. "No hi ha cap acte més important que un altre", ha indicat. Pascal ha descartat que en el congrés hi hagi ponències clàssiques, sinó que hi haurà "un altre format".

stats