Política 01/09/2017

Els comuns celebraran un acte amb Iglesias l'Onze de Setembre per defensar la "sobirania de Catalunya"

L'esdeveniment tindrà lloc al migdia i no coincidirà amb la manifestació de l'ANC

Ara
2 min
Ada Colau, Pablo Iglesias i Xavier Domènech en un acte d'En Comú Podem

BarcelonaPablo Iglesias, Ada Colau i Xavier Domènech seran els principals protagonistes de l'acte que els comuns celebraran l'Onze de Setembre al Parc de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet. L'eslògan serà 'Una Catalunya sobirana, diversa i valenta', hi intervindran els tres dirigents i també hi haurà actuacions musicals. L'acte està previst per al migdia, de manera que no serà incompatible per horari amb la mobilització organitzada per l'ANC al passeig de Gràcia, que se significarà a favor del 'sí' al referèndum de l'1 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts de la confluència consultades per Europa Press, l'acte s'emmarcarà en un començament de curs polític caracteritzat pels "atacs del govern del PP" a la sobirania de Catalunya. "Des del FLA i la llei Montoro que asfixien i controlen les nostres finances, fins a les més de 30 lleis recorregudes pel govern espanyol", afegeixen, i destaquen la constant negativa de Mariano Rajoy a la celebració d'un referèndum efectiu i amb garanties.

Els comuns veuen la Diada com una oportunitat "immillorable" per defensar la sobirania del poble català a Catalunya, l'Estat i Europa. En reunir Iglesias, Colau i Domènech, Catalunya en Comú pretén visualitzar "un sol poble construint una Catalunya nova" i defensar que la situació de bloqueig només la pot desencallar una nova majoria. "El poble català està a favor del dret a decidir", exposen. Demanen, a més, que aquesta nova Catalunya tanqui les portes a la corrupció, amb més democràcia, transparència i participació ciutadana, que ataqui la situació d'emergència social, que aposti per la sobirania energètica i les renovables i que modernitzi l'economia "per entrar de ple al segle XXI".

"Que entengui, en definitiva, que els drets nacionals són indissociables dels socials, perquè un país és la seva gent", conclouen les mateixes fonts.

stats