Política 01/10/2019

Centenars d’escaladors il·luminen Montserrat per l'1-O

131 farells s'han encès per homenatjar cadascun dels presidents de la Generalitat

Ara
1 min
Imatge de les muntanyes de Montserrat amb algunes agulles il·luminades en el marc de la iniciativa Llum i llibertat

BarcelonaCentenars d’escaladors i excursionistes han encès 131 farells aquest dilluns a la nit en diferents agulles del massís de Montserrat, una per cadascun dels presidents de la Generalitat. Segons els organitzadors de la iniciativa, batejada amb el nom de Llum i Llibertat, l’objectiu de l’acte és impulsar la unitat estratègica del moviment cap a un horitzó d’independència i llibertat que vagi més enllà dels interessos dels partits.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha participat en l'acte des de la zona esportiva del Bruc, on s'han reunit unes 300 persones per contemplar l'encesa. L'1-O "va ser llum i llibertat, i assenyala el camí cap a la democràcia i la defensa dels drets", ha dit. Amb Montserrat mig tapat per la boira, Torra ha llançat un missatge d'esperança: "Un nuvolet de res no farà que no pugem fins dalt de tot". "Necessitem molts núvols perquè ens aturin a nosaltres", ha afegit.

Visiblement emocionat, Torra ha agraït el suport de la gent i ha afegit que "és un plaer compartir amb tots vosaltres aquests dies tan difícils". Durant la seva intervenció, Torra ha destacat la figura d'alguns dels presidents que l'han precedit. Entre els quals, la del president Montilla, un exemple, ha dit, "de cohesió social".

L'expresident Carles Puigdemont també ha volgut participar en l'acte i ha encès un farell des de Waterloo.

Les agulles han quedat il·luminades durant 12 hores i s'han apagat a tres quarts de vuit del matí.

stats