Política 05/12/2015

Chacón s'esmerça en seduir el vot sobiranista que no renuncia a pactar amb Espanya

La candidata del PSC s'erigeix com la solució davant dels votants de Junts pel Sí que no volen un país "en mans de les assembles de la CUP"

Sara González
2 min
Carme Chacón, a Girona

GironaGirona. Escenari hostil pels socialistes. En quatre anys, la capital gironina ha passat de ser un feu tradicional del PSC a convertir-se en un territori indomable per la formació que en el seu dia va tenir entre les seves files dirigents com Joaquim Nadal o Marina Geli. Amb tot, la candidata del PSC a les eleccions del 20-D, Carme Chacón, ha fet mans i mànigues en el míting d'aquest dissabte per seduir el votant de perfil catalanista que s'ha passat al sobiranisme i que després de votar Junts pel Sí ara veu amb resignació com la coalició es radicalitza de la mà de la CUP. Ha provat, en definitiva, de captar l'atenció d'aquell sector que es va escindir del PSC i del sobiranisme moderat que no renuncia a un acord amb l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Adaptar el discurs sent conscient de la tipologia de votant del territori al qual s'adreça. Aquesta ha estat l'estratègia que ha marcat el discurs de la candidata socialista. "Hi ha un PSC que té una solució, la reforma de la Constitució que ens retorni al llenguatge de la democràcia", ha assegurat Chacón. Era un missatge adreçat a "aquells que el 27-S van votar perquè volien forçar una negociació amb el govern d'Espanya" i que avui es troben que no hi ha Govern i que s'avança "cap a una ruptura unilateral" perquè s'ha posat el país "en mans de les assemblees de la CUP".

"Volem partits que pensin en les persones i no ens els himnes i en les banderes", ha demanat Chacón. De fet, l'eurodiputat Javi López, que també ha intervingut en l'acte, ha ironitzat amb el fet que la reforma de la Constitució "no és la cosa més sexi del món" però sí l'única manera d'acabar amb el conflicte territorial. L'exministra ha recordat que justament va ser el PP qui va posar fi a l'entesa entre Catalunya i Espanya que va suposar l'aprovació de l'Estatut del 2006. "El PP el va boicotejar des del primer minut per terra, mar i aire", ha lamentat.

Ciutadans, al mateix sac que el PP

Un cop més, la candidata del PSC ha advertit que els socialistes són l'únic partit de l'esquerra capaç d'evitar que la dreta governi a Catalunya i Espanya. I, en aquest sentit, ha advertit que també Ciutadans està dins d'aquest sac. "Ni blau ni taronja, la dreta a l'oposició", ha proclamat.

La candidata del PSC ha fet el míting en la capital de demarcació més hostil pels socialistes. L'any 2011 ja van perdre el govern de la ciutat i a les darreres municipals es van quedar amb tan sols quatre regidors. De fet, les comarques gironines han estat un viver per a Moviment d'Esquerres, el partit creat pels crítics del PSC que va concórrer a les eleccions del 27-S amb Junts pel Sí. De fet, Chacón ha tingut unes paraules d'agraïment per aquells socialistes que s'han mantingut dins del partit a Girona "amb dignitat, amb força i en algun moment amb ràbia però sempre amb el cap ben alt".

stats