ELECCIONS 20-D
Política 12/12/2015

Chacón es disculpa amb Rivera per haver-li atribuït un 'fake' masclista

"Jo he rectificat i ara li demano que rectifiqui ell", ha assegurat la candidata

Sara González
2 min
El míting de la candidata del PSC, Carme Chacón, a Girona va aplegar unes 150 persones.

Barcelona"Rectifico l'error i demano disculpes a Albert Rivera". D'aquesta manera la cap de llista del PSC per Barcelona al Congrés, Carme Chacón, ha rectificat l'error que cometia aquest divendres en un míting a Santa Coloma de Gramenet en exhibir un suposat tuit d'Albert Rivera en què menystenia les denúncies per violència masclista que va resultar ser un 'fake', una falsificació. C's s'ha regirat aquest dissabte contra Chacón per l'error.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, la candidata i exministra socialista ha instat en el mateix tuit Albert Rivera a rectificar el seu programa, que considera que conté elements masclistes: "Li demano a ell que rectifiqui el seu programa i demani disculpes a les dones". L'error de Chacón ha provocat una reacció a Twitter de l'òrbita Podem, que han convertit en 'trending topic' l'etiqueta #ChaconDimision després que s'hi convertís #RiveraDimision.

En un míting aquest dissabte a Gavà, Chacón ha insistit que ha demanat disculpes a Rivera però ha recordat les més de 800 dones que des del 2003 han mort assassinades a mans d'homes, mentre que Ciutadans proposen eliminar de la llei l'agreujant de violència de gènere. "Jo he rectificat i ara li demano que rectifiqui ell", ha sentenciat. L'exministra ha argumentat que és evident que ha d'haver-hi un "desequilibri penal" entre homes i dones en aquesta llei. "El masclisme significa la preeminència de l'home sobre la dona, a qui considera de la seva propietat. El feminisme significa igualtat", ha sentenciat tot demanant tant al PP com a Ciutadans que se sumin sense fissures a la lluita contra la violència masclista.

stats