Política 06/02/2013

Qui és qui a la cimera anticorrupció

Mas es reuneix amb síndics i agents judicials per impulsar la "regeneració democràtica"

Ara
2 min
Els participants a la cimera anticorrupció presidida per Artur Mas / PERE VIRGILI

BarcelonaDes de les 12.30 h estan reunits al Palau de la Generalitat els participants a la cimera anticorrupció. El president, Artur Mas, es reuneix amb els representants de les màximes institucions parlamentàries, judicials i de les sindicatures per impulsar el que des del Govern s'ha denominat "regeneració democràtica". Objectiu de la trobada: prendre nota de les propostes que li plantegin els diferents organismes de control institucional a Catalunya i comprometre's a concretar noves mesures anticorrupció, en el moment de màxim descrèdit de la política des del restabliment de la democràcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És una trobada atípica, sense representants dels grups parlamentaris, i d'això se n'ha queixat l'oposició. Mas serà qui informarà dels resultats d'aquesta cimera, tant després de la jornada com al Parlament.

A la reunió, convocada la setmana passada pel president de la Generalitat, hi assistiran:

  • El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno
  • El fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol
  • El síndic major, Jaume Amat
  • El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso
  • El síndic de greuges, Rafael Ribó
  • La presidenta del Parlament, Núria de Gispert

El perfil heterogeni dels participants en la cimera fa preveure que no serà fàcil sortir-ne amb grans compromisos. Les expectatives del Govern sobre els resultats de la cita, segons les fonts consultades, són més aviat moderades. Tampoc falten els recels d'alguns dels convocats davant del que temen que pugui ser una operació més estètica que efectiva per combatre la corrupció. La reunió servirà, d'entrada, per visualitzar que d'organismes encarregats de vetllar per la higiene democràtica ja n'hi ha uns quants i estan units en aquesta lluita. La feina serà determinar per què es continuen escampant ombres de sospita entre polítics i gestors públics i què es pot fer per frenar aquesta plaga.

stats