PACTES MUNICIPALS
Política 06/06/2011

CiU de Badalona votarà el seu propi candidat i farà alcalde Xavier García Albiol (PP)

Així ho ha anunciat el candidat de la federació a Badalona, Ferran Falcó, en una roda de premsa a l'ajuntament badaloní

Oriol March
1 min

BadalonaXavier García Albiol serà el proper alcalde de Badalona. Així ho ha confirmat el candidat de CiU a Badalona, Ferran Falcó, que amb els seus 4 regidors tenia la clau decisòria de l'alcaldia de la ciutat. PSC i ICV volien reeditar el tripartit que regia la ciutat en l'anterior legislatura, però CiU no hi estava d'acord i s'inclina per votar el seu propi candidat al ple de l'11 de juny. Així ho ha anunciat Falcó aquesta tarda en una roda de premsa en què ha assegurat que vol respectar el principi de la llista més votada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat de CiU ha assegurat que amb el pas del PP perl govern es desmuntarà la seva "demagògia" i el seu "populisme". "El primer dia que governin serà el primer dia abans que deixin de governar", ha explicat Falcó. També ha carregat contra el PSC per haver perdut tants suports ens els últims anys i contra ICV per exigir que en un govern de coalició no hi entrés cap regidor de CiU.

Pel que fa a la immigració, contra la qual Albiol manté un discurs marcadament xenòfob, Falcó ha explicat que amb Albiol al govern es veurà que el seus plantejaments no es poden dur a terme. "M'encantarà veure com el futur alcalde explica a la ciutadania que un comerç paquistanès està obert moltes hores emparat per la legislació catalana", ha afirmat.

De fet, aquest matí el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ja havia anunciat aquest matí que CiU deixaria governar Xavier García Albiol.

stats