Política 16/02/2012

CiU i PP eviten que el Parlament fixi el calendari de pagament als ajuntaments

El president de la Generalitat, Artur Mas, fixa el 30 de juny com a data per presentar el calendari "amb rigor i garanties"

Efe
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } CiU i PP s'han aliat de nou aquest dijous al Parlament per evitar que el Govern fixi un calendari de pagament del que deu als ajuntaments, tal com reclamava la moció presentada pel PSC amb el suport d'ICV-EUiA, ERC, Ciutadans i el diputat no adscrit Joan Laporta. El grup socialista a la cambra catalana ha presentat una moció en la qual reclamava a l'executiu català que establís, abans del 31 de març d'aquest any, un calendari per al pagament dels diners que la Generalitat deu als ens locals amb una data límit per al seu abonament abans del 30 de juny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i el suport rebut, la moció no ha prosperat després que CiU i PP hi hagin votat en contra, just un dia després que l'acord pressupostari entre aquests dos partits fixés un increment d'uns 190.000 euros per al fons de cooperació local. La diputada socialista Laia Bonet ha qualificat aquesta partida per al conjunt del món local com “un menyspreu als ajuntaments”. En resposta a la iniciativa socialista, CiU ha proposat fixar un calendari per al pagament d'aquest deute abans del 30 de juny, per tal de fer-ho "amb rigor i garanties”, cosa que ha rebutjat l'oposició socialista, que ha considerat que el fet que "el Govern necessiti cinc mesos per fixar un calendari és indigne".

El que sí que ha prosperat és la moció socialista en la qual el Parlament insta el Govern a fer públiques immediatament les xifres sobre el deute de la Generalitat amb els ajuntaments, els consells comarcals i altres ens locals. Ha comptat amb el suport de tots els grups, amb l'excepció del grup SI, que s'ha abstingut.

stats