Política 28/01/2017

CiU trenca el pacte de govern amb el PSC a Figueres

L'alcaldessa convergent, Marta Felip, que es queda en minoria, acusa els socialistes d'intentar "fer un ajuntament paral·lel" i "mercadejar" amb els pressupostos

Ara
1 min
L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, en el moment d'anunciar el trencament de l'equip de govern

BarcelonaL'alcaldessa de Figueres, Marta Felip (CiU), ha destituït aquest dissabte els tres regidors del PSC que donaven suport al govern municipal. Aquesta decisió farà que Felip hagi de governar en minoria (set regidors), un fet que "obligarà a parlar amb tothom" per "tirar endavant la ciutat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Felip acusa els tres edils socialistes, Pere Casellas, Alfons Martínez i César Barrenechea, d'intentar "crear un ajuntament paral·lel", un fet que ha qualificat d'"inacceptable". El desacord amb els pressupostos i les diferències que mantenien en el contracte d'escombraries han estat els principals motius de la ruptura.

L'alcaldessa diu que els fins ara socis de govern de CiU han convertit els comptes en "un mercadeig" que "no podien acceptar" i ha recordat que el PSC només té tres regidors al consistori i és la quarta força política a la ciutat.

stats