Política 07/11/2016

Ciutadans celebrarà l'assemblea estatal el 4 de febrer

Albert Rivera es presentarà per tornar a ser el líder del partit taronja, i per primer cop el podran votar tots els militants

Europa Press
2 min
Albert Rivera, líder de Ciutadans

MadridEls militants de Ciutadans podran votar, a finals de gener, la nova executiva general del partit. Ho ha donat a conèixer aquest matí el líder del partit taronja, Albert Rivera, en roda de premsa després de la reunió de l'executiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Serà la primera vegada que els militants podran decidir qui serà el líder del partit durant els següents 4 anys. Amb l'objectiu que tots els militants "se sentin representats" per la direcció, les votacions es faran per sufragi universal per tal que "els vots de tots els militants valguin igual", segons ha dit Rivera.

El líder de Ciutadans ha aprofitat la roda de premsa per confirmar la seva intenció de presentar-se a la reelecció amb un equip de consens que s'adapti a un partit "més gran i amb més amplitud política" després del seu creixement respecte a l'anterior congrés, que van celebrar el 2011. Rivera ha assegurat que la figura del líder no pot dividir els militants i que, per tant, ha d'"aglutinar i escoltar" sense basar-se en l'"ordeno i mano".

La quarta assemblea general serà el 4 de febrer

El comitè executiu de C's ha posat, finalment, data a la quarta assemblea general del partit, que se celebrarà el 4 de febrer, just després de conèixer els nous òrgans de govern de la formació. L'assemblea no es va poder celebrar durant el 2016, com estava previst, ja que es va haver d'ajornar a causa de la convocatòria d'eleccions generals.

En aquesta assemblea es debatran els nous estatuts i un document d'estratègia per als pròxims 4 anys amb l'objectiu de definir com ha de ser el partit "quan sigui gran". Sobre els nous estatuts, Rivera ha precisat que el que es farà serà adequar-los "a nivell territorial i en la representativitat dels nous òrgans" per fer front a la nova realitat del partit.

stats