Política 07/10/2014

Ciutadans presenta un escrit a la delegació del govern espanyol per suspendre campanya de l'ANC

Creu que vulnera "drets fonamentals" i que el Govern està "incomplint" la suspensió de la llei de consultes

Efe
2 min

BarcelonaCiutadans (C's) ha presentat un escrit davant la delegació del govern espanyol a Catalunya perquè l'executiu central suspengui la campanya a favor de la consulta sobiranista que impulsen l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium, i un altre en el qual denuncien una possible "vulneració" dels drets fonamentals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu de C's al Parlament, Carina Mejías, i la portaveu adjunta, Inés Arrimadas, han presentat avui dos escrits a la delegació del govern a Catalunya, un dirigit a l'executiu de Mariano Rajoy, concretament, al ministeri de Presidència, per "incompliment" de la suspensió de la consulta decretada pel Constitucional, i un altre a l'Agència de Protecció de Dades, per "vulneració" de drets fonamentals.

Amb el primer dels escrits, ha explicat Mejías en declaracions als mitjans després de registrar-los, Ciutadans insta el Govern a prendre les mesures legals o administratives "oportunes" per suspendre la campanya "Ara és l'hora" que duen a terme aquestes dues entitats socials, i en la qual participen partits com CDC o ERC.

La formació que lidera Albert Rivera considera que aquesta campanya "incompleix clarament" la suspensió cautelar dictada per l'Alt Tribunal "incitant" al vot en la consulta sobiranista "il·legal" del 9 de novembre: "La campanya fa cas omís a la suspensió del Constitucional", ha argumentat Mejías.

Pel que fa al segon dels escrits presentats a la Delegació del Govern i dirigit a l'Agència de Protecció de Dades, Ciutadans denuncia la "vulneració" dels drets fonamentals de les persones mitjançant una enquesta amb la qual les dues entitats recullen dades per "crear un fitxer ideològic" sobre l'afinitat o no a la independència.

"Considerem que aquesta campanya intimidatòria envaeix l'esfera de la intimitat de les persones i vulnera claríssimament la llei de protecció de dades", ha dit Mejías, qui ha qualificat aquesta acció d'"intolerable" en una democràcia, perquè va "contra" la llibertat de pensament.

D'una altra banda, la portaveu parlamentària de Ciutadans ha criticat la "desobediència sistemàtica" del Govern d'Artur Mas en desplegar una llei de consultes suspesa, com ha fet avui amb la publicació del decret de constitució de les comissions de seguiment del referèndum.

El Govern continua desplegant la llei, encara que ho fa en una "situació de debilitat i d'improvisació, i fregant el ridícul", ha advertit Mejías, i ha pronosticat que la consulta "il·legal" del 9 de novembre no se celebrarà.

stats