Política 14/03/2016

Ciutadans proposa una ajuda de 700 euros per fill a les famílies en risc de pobresa

Fernando de Páramo defensa que la Generalitat complementi amb 700 euros els 291 de l'ajuda estatal

G.pruna
1 min
El secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo

BarcelonaUna setmana després que el Parlament celebrés un ple monogràfic sobre la pobresa, Ciutadans ha presentat aquest dilluns una proposició de llei que reclama a la Generalitat posar en marxa una ajuda de 700 euros anuals per cada fill menor de 18 anys per a les famílies en risc de pobresa –amb rendes anuals inferiors als 7.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, el secretari de Comunicació del partit taronja, Fernando de Páramo, ha explicat que aquesta prestació –que ja existeix en altres comunitats autònomes– no suposaria un cost irreparable per a les finances de la Generalitat, ja que, segons els seus càlculs, implementar aquesta ajuda costaria 75 milions d'euros.

Aquesta ajuda complementaria els 291 euros que ara mateix paga l'estat espanyol a aquestes famílies, fent arribar la prestació fins als 1.000 euros anuals. Sobre per què Ciutadans carrega sobre les finances de la Generalitat i no del govern espanyol l'augment d'aquesta prestació, De Páramo ha remarcat que estan treballant amb el PSOE per fer propostes sobre pobresa, però ha defensat que aquesta és la millor solució, en aquest cas.

stats