Política 10/07/2015

Picabaralla a Twitter entre Paco Marhuenda i David Fernàndez pel salari d'Ada Colau

El diputat de la CUP publica la imatge d'una nota manuscrita on aporta "llum i taquígrafs" a la polèmica sobre el sou de l'alcaldessa

Ara
2 min
La nota de David Fernández

BarcelonaXavier Trias cobrava 109.000 euros bruts anuals com a alcalde de Barcelona. Ada Colau va prometre durant la campanya que si era escollida l'abaixaria fins a 2.200 euros mensuals o, el que és el mateix, 43.000 euros bruts anuals. Però aquest dijous el primer tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal, Gerardo Pisarello, va afirmar que la proposta de Barcelona en Comú passa per reduir el sou de Colau un 27%, cosa que implicaria percebre una retribució d'una mica més de 80.000 euros bruts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el govern municipal, Colau no s'ha fet enrere de la seva promesa electoral i cobrarà 2.200 euros; la resta del salari el dedicarà a "finalitats socials". Però això vol dir que el salari de l'alcaldessa (el que surt dels pressupostos municipals) no serà tan baix com s'havia fet creure. Aquest fet, i la falta de concreció de quines seran les finalitats socials, ha estat criticat per alguns mitjans espanyolistes, que ho consideren una demostració que les forces de la nova esquerra no prediquen amb l'exemple. Entre les veus crítiques, la del director de 'La Razón', Francisco Marhuenda, que ha piulat: "Colau s'assigna un sou de 3.728 euros al mes sense aclarir a qui farà donatius".

El tuit de Marhuenda (amb un enllaç a la notícia de 'La Razón' sobre el tema) ha estat contestat per David Fernàndez. El diputat de la CUP ha fet una piulada amb una imatge d'una nota manuscrita (corregida hores després en una nova piulada), on amb el títol 'Llums i taquígrafs' exposa sis punts relacionats amb el tema del salari de Colau.

Per a Fernàndez, és "indiscutible" que Colau cobrarà 2.200 euros al mes i diu que si el salari "nominal" és de 80.115 euros és perquè l'ha fixat l'oposició municipal. El diputat diu que "els mateixos que es neguen a abaixar sous, mentre els abaixen als treballadors, són els que la critiquen". Fernàndez explica que ell cobra 5.200 euros al mes, dels quals se'n queda 1.400, i la resta van a parar a la CUP, que els "redistribueix socialment".

Fernàndez acaba la nota amb tres preguntes encadenades: "I tu quant cobres per mentir, Marhuenda? I el 'compte' de Godó?... I sobretot, i encara més, qui us paga?".

stats