Política 18/05/2015

Collboni: "No vull que Barcelona sigui un trofeu que Pablo Iglesias es posi a la vitrina"

L'alcaldable socialista insta Trias a trencar l'acord amb els republicans per tenir les mans lliures per "pactar amb qui vulgui"

Sara González
1 min
Jaume Collboni durant la roda de premsa a l'ACN

BarcelonaL'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, segueix reivindicant que Barcelona no ha de ser "moneda de canvi" de res i que no ha de quedar en mans ni de Xavier Trias ni d'Ada Colau. Segons ha dit el dirigent socialista, a hores d'ara hi ha "dos pactes declarats": un el de Trias amb ERC a favor de la independència i un altre de Colau amb Podemos. "No vull que Barcelona sigui un trofeu que Pablo Iglesias es posi a la vitrina", ha sentenciat. De la mateixa manera, ha assegurat que fins que CiU no "estripi" el pacte signat amb els republicans, que segons ell està amagant en un exercici de "cinisme polític", no tindrà "les mans lliures per pactar amb qui vulgui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni també ha carregat contra ICV, de qui ha lamentat que busqui "difuminar-se" en la coalició d'una Colau "obsessionada amb tapar de forma vergonyant" que els ecosocialistes estan dins del seu projecte. De fet, segons l'alcaldable socialista, els ecosocialistes s'haguessin presentat en solitari no haurien plantejat algunes de les propostes que Barcelona en Comú al programa electoral, com ara tallar el trànsit de la Diagonal o de pagar amb moneda pròpia una part de la paga dels treballadors del consistori. "Garantim que no farem de Barcelona una moneda de canvi de res ni de ningú", ha sentenciat.

Encara sobre Barcelona en Comú, Collboni ha assegurat que, al seu judici, es tracta d'una "unió temporal de partits" a la qual li augura "poca vida" i on només sobresurt Pablo Iglesias. "Només es dedica a insultar i parlar malament", ha dit d'ell.

stats