Política 16/03/2015

De Bárcenas a Victòria Álvarez: la comissió del frau fiscal fa públic el calendari final de les compareixences

A més de l'extresorer del PP estan citats a declarar Alícia Sánchez-Camacho, els ministres Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Montoro, i Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola

Europa Press
2 min
Luís Bárcenas en una imatge d'arxiu/EFE

BarcelonaLa comissió d'investigació sobre el frau ha aprovat aquest dilluns el calendari de compareixents fins al 22 de juny, data prevista per a l'última sessió. Tot i que els principals noms ja eren coneguts, encara havia d'aprovar-se la data de les respectives compareixences, ja que l'avançament de les eleccions ha obligat a reformular els treballs de la comissió. L'agenda està subjecta a la confirmació i disponibilitat dels compareixents, de manera que podria canviar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dimarts 7 d'abril està citat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el divendres 10 d'abril la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho; l'exsecretari d'Organització del PSC, José Zaragoza; el director de l'agència Método 3, Francisco Marco; l'exgerent del PSC Lluïsa Bruguer, i Victòria Álvarez, l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola.

També destaquen les citacions del dilluns 13 d'abril al ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz; el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, i el cap de gabinet del president del govern espanyol, Jorge Moragas.

Altres de les compareixences destacades són les del dilluns 20 abril, en què estan citats a declarar a la cambra el director general de la Policia, Ignacio Cosidó; el director del Centre Nacional d'Intel·ligència, Félix Sanz, i el comissari en cap de la Udef, Manuel Vázquez.

El dilluns 25 de maig estan citats l'empresari Javier de la Rosa; l'exjutge Pascual Estevill; l'advocat Joan Piqué Vidal i l'empresari Carles Vilarrubí. Per al dimarts 2 de juny rebran la citació l'exconseller Macià Alavedra; l'exsecretari general de Presidència Lluís Prenafeta; l'exdiputat del PSC Luis García 'Luigi' i l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) Bartomeu Muñoz.

El dilluns 8 de juny estan citats l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos; el seu germà i exregidor Paco Bustos; l'exregidor i exmilitant del PP Jordi Soriano; l'exsecretari d'Organització del PSC Daniel Fernández i l'alcaldessa de Montcada i Reixac Maria Elena Pérez (PSC).

Altres de les compareixences destacades són les del dilluns 15 de juny, quan serà el torn de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, qui ja va declarar per vídeoconferència al parlament balear; l'eurodiputat de Ciutadans Javier Nart, i de l'exempleat del banc HSBC Hervé Falciani.

El Parlament també ha citat a Mercè Gironès, l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola (23 de març); l'empresari Sergi Alsina i l'exsecretària de l'expresident Pujol, Cristina Isabel de Francisco Cotorruelo (7 d'abril); el fiscal anticorrupció Fernando Bermejo; el fiscal superior de Catalunya José Maria Romero de Tejada i el director d'inspeccions d'Hisenda Luis María Sánchez (4 de maig).

Pel 4 de maig el Parlament també té previst citar algun representant d'Andbank i de la Banca Privada d'Andorra, però encara no s'han acabat de definir els noms.

stats