Política 25/07/2016

Els candidats a dirigir Podem es comprometen a acabar amb les "polítiques antisocials" del PDC

Els cinc aspirants a dirigir la formació a Catalunya fan pinya i diuen que volen aconseguir un partit "amb una participació directa de les bases"

Agències
1 min
Els aspirants a dirigir Podem reclamen un partit “sobirà”

BarcelonaLes votacions del procés de primàries per liderar Podem van acabar aquest diumenge. A l'espera dels resultats, els cinc candidats a liderar Podem -Albano Dante Facin, Jéssica Albiach, Raimundo Viejo, Óscar Guardingo i Rafael García-, s'han compromès a "acabar" amb les "polítiques antisocials" dels governs de CDC, ara Partit Demòcrata Català (PDC), "sigui quin sigui el resultat" del procés de debat intern a la formació lila.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots els candidats s'han mostrat satisfets pel procés de primàries, que va començar l'11 de juliol i va acabar aquest diumenge 24. Els cinc candidats han emès un comunicat conjunt en el qual diuen que cadascú posarà el seu "granet de sorra" per convertir Podem en "una alternativa de Govern per Catalunya".

Els aspirants a liderar Podem afirmen que Catalunya necessita construir un "espai polític central" i que pugui posar "la Generalitat al servei de la majoria social". Per això, afirmen que Catalunya necessita un Podem "fort, cohesionat, vertebrat en el territori i amb una participació directa de les bases".

En el comunicat, tots cinc candidats es feliciten per haver participat "d'un exercici de democràcia interna exemplar", en el qual cadascun ha pogut explicar els seus projectes per fer de Podem "una eina al servei de la transformació social al país" i marcar "un nou rumb" per la formació. Aquest dimarts es coneixerà el nom del secretari o secretària general que pilotarà el partit.

stats