Política 12/02/2016

L'excomptable de Nóos confirma que Urdangarin i la infanta tenien treballadors ficticis

El penedit Marco Antonio Tejeiro relata, amb tot detall, l'entramat de factures creuades per "buidar" Nóos de beneficis

Jaume Vinyas
1 min
L'ex comptable de Nóos, Marco Antonio Tejeiro, durant la seva declaració. / ISAAC BUJ

PalmaEl testimoni de l'excomptable de Nóos està deixant contra les cordes les defenses d'Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres. Marco Antonio Tejeiro, cunyat de Torres, ha declarat davant el tribunal que jutja el cas Nóos que Torres i Urdangarin van crear un entramat empresarial per carregar factures a l'Instituto Nóos i repartir-se'n els beneficis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tejeiro ha destacat que les quantitats "són rodones" i que els pagaments destinats a les empreses d'Urdangarin i Torres són molt similars. "Això responia a la distribució dels beneficis que s'atribuïen", ha assegurat. En un moment de l'interrogatori, Tejeiro s'ha mostrat visiblement sorprès quan el fiscal, Pedro Horrach, li ha mostrat una factura que incloïa IVA.

L'excomptable també ha assegurat que quan va participar en la gestió d'Aizoon, l'empresa de la qual son copropietaris Urdangarin i la infanta, va tramitar altes i baixes a la Seguretat Social de suposats empleats que mai van prestar cap servei a l'empresa. Entre aquests, hi hauria el personal domèstic de la parella al luxós pis on vivien, al barri de Pedralbes, a Barcelona.

Aquestes contractacions falses tenien l'objectiu de beneficiar fiscalment l'empresa. Fins i tot van incorporar mares de família nombrosa per aconseguir més deduccions. Algunes d'elles residien fora de Barcelona i es va justificar dient que treballaven des de casa.

Tejeiro va començar a declarar ahir i està protagonitzant l'interrogatori més llarg, fins ara, dels celebrats durant el judici.

stats