Política 14/04/2021

Isabel Díaz Ayuso nomena Albert Rivera vocal d'un patronat universitari a la Comunitat de Madrid

ARA
2 min
Albert Rivera en una fotografia d'arxiu

La campanya electoral de Madrid comença diumenge en plena OPA hostil del PP a Ciutadans. Dilluns Pablo Casado va assegurar que havia ofert a Inés Arrimadas una convergència de les dues executives, cosa que Cs nega, i ahir el PP català va plantejar al partit taronja anar junts a les municipals del 2023, un anunci que fonts de la direcció de Cs atribueixen també a l'operació dels conservadors a Génova. Aquest dimarts, a més, es va fer públic al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid el nomenament d'Albert Rivera com a vocal del patronat de la Fundació Universitària Fray Francisco Jiménez de Cisneros. 

El nomenament fa referència a una ordre de l'11 de febrer, abans de la moció de censura a Múrcia que va desencadenar que Isabel Díaz Ayuso premés el botó nuclear de l'avançament electoral a Madrid. La signa Eduardo Sicilia Cavanillas, llavors conseller d'Universitats, que va ser destituït per Ayuso juntament amb el vicepresident del govern i la resta de consellers taronges. Actualment, les competències en aquesta matèria les ha assumit el conseller d'Educació i portaveu del govern, Enrique Ossorio. Rivera no ha fet cap declaració en tot aquest temps sobre la guerra oberta entre Cs i el PP, i no ha donat suport a la seva successora com a líder taronja, Inés Arrimadas, que s'enfronta a la greu crisi que pateix el partit.

El centre on ocuparà el nou càrrec està adscrit a la Universidad Complutense de Madrid (UCM) i pertany a la Comunitat de Madrid. És el mateix que el 2018 va ser al centre de l'huracà després que una informació d'El Mundo destapés que Pablo Casado va aprovar de cop la meitat de la carrera de dret el 2007 en aquesta universitat público-privada. La inspecció de serveis de la UCM va acabar arxivant l'expedient de la carrera del conservador al no detectar-hi irregularitats.

stats