Política 12/10/2012

Intenten cremar una estelada a la concentració de la plaça Catalunya, i un grup d'assistents ho impedeix

Alguns dels assistents l'han pres per un independentista que intentava boicotejar l'acte i ha començat a cridar "que sóc dels vostres, que sóc dels vostres", mentre els mateixos manifestants el reduïen. Uns brètols han pintat banderes espanyoles al bust a Macià

Sara González / Marc Colomer
1 min
Els Mossos han retingut un grup d'assistents a la concentració

BarcelonaUn dels assistents a la manifestació a la plaça Catalunya en contra de la independència ha protagonitzat un incident quan ha pujat a l'escenari des d'on s'ha llegit el manifest i ha intentat cremar una estelada. Un grup d'assistents a la marxa l'han pres per un independentista, han pujat a l'escenari, s'hi han encarat, l'han reduït i han impedit que cremés la bandera. Un moment de tensió, també còmic, perquè, mentre el reduïen, el jove ha començat a cridar: "que sóc dels vostres, que sóc dels vostres!". Alguns periodistes i càmeres que enregistraven l'incident han estat escridassats pels assistents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els Mossos retenen un grup

Els Mossos d'Esquadra han retingut una desena d'assistents a la marxa, vestits amb símbols anticonstitucionals.

La concentració, a la qual han assistit entre 2.000 i 5.000 persones, ha estat pacífica, amb un ambient familiar, però també s'hi han pogut veure algunes banderes preconstitucionals. Uns brètols han pintat quatre banderes espanyoles al bust del Francesc Macià que presideix la plaça de Catalunya. A la concentració hi han assistit líders del PPC i de Ciutadans, incloent-hi la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho.

stats