Publicitat
Publicitat

ELECCIONS MUNICIPALS

Reunió decisiva de la cúpula de Solidaritat sobre la candidatura de Barcelona

Laporta reclama un gran pacte independentista a Barcelona. La resta de dirigents hi estan d'acord però veten Portabella (ERC) com a cap de llista

Reunió decisiva aquest dijous entre la cúpula de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Els sis partits que van presentar-se junts a les eleccions al Parlament es reuniran per provar de tancar un acord amb Laporta. El número 1 de la coalició reclama generositat per formar una gran candidatura independentista a Barcelona "sense vetar cap partit ni cap polític", que inclogui Esquerra Republicana i Reagrupament. La resta de dirigents de SI no accepten Jordi Portabella com a possible cap de llista.

Ahir el secretari general, Uriel Bertran, va confirmar que la coalició es presentarà amb aquest mateix nom a les properes eleccions municipals, també a les de Barcelona. Bertran va informar que menys Democràcia Catalana la resta de formacions que integren SI i que van anar junts a les eleccions al Parlament integraran la candidatura. "La intenció és reforçar SI amb Democràcia Catalana", va reiterar Bertran. A més, el dirigent va dir que segueixen oberts a aconseguir una candidatura unitària amb ERC, després que el candidat republicà, Jordi Portabella, hagi dit que volen arribar a un acord amb SI. Tanmateix, Portabella segueix sent vetat com a cap de llista pel partit de Bertran. Ahir també es va saber que Santiago Vilanova, d’Els Verds-Alternativa Verda, serà el segon candidat a encapçalar la formació a Barcelona, després que Santiago Espot, de Catalunya Acció, anunciés que també serà a les primàries per escollir el cap de llista.


Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT