Política 25/06/2015

CDC i Unió exerceixen el vot per separat i estrenen la nova distribució al Congrés

Carles Campuzano i Josep Sánchez Llibre marquen els vots dels dos subgrups

Acn
2 min
Els diputats de CDC i UDC estrenen nova distribució i marquen el vot per separat al Congrés / ACN

MadridLa ruptura entre CDC i d'UDC s'ha materialitzat aquest dijous al ple del Congrés en una votació en la qual, per primera vegada, els portaveus adjunts dels dos partits, Carles Campuzano (CDC) i Josep Sánchez Llibre (UDC), han marcat el sentit del vot dels subgrups, i en la qual s'ha estrenat també la seva nova distribució. El portaveu de CDC, Pere Macias, ha ocupat el seient que fins ara tenia Josep Antoni Duran i Lleida –absent a la votació–, a la filera immediatament superior a la que es reserva per als membres del govern espanyol. Al seu costat, Carles Campuzano, que exerceix com a portaveu adjunt, i els seients de dos diputats més de CDC, Jordi Xuclà i Imma Riera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No hi ha hagut variacions en el sentit del vot respecte a les qüestions que s'han sotmès aquest dijous al ple del Congrés, entre altres les esmenes a la totalitat que els grups han presentat contra el projecte de llei del sector ferroviari, totes decaigudes amb la majoria absoluta del PP.

Els diputats d'Unió han ocupat ara agrupats sis escons de la tercera filera de l'hemicicle. Just darrere de Macias s'ha situat el seient de Josep Antoni Duran i Lleida –també absent aquest dijous–, i al seu costat el portaveu adjunt d'UDC, Josep Sánchez Llibre. En aquesta mateixa filera també han segut els dos diputats de CDC: l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la diputada Lourdes Ciuró.

CDC ocupa a més tres espais més a la quarta filera de l'hemicicle, darrere dels d'UDC. Aquest dijous hi seien Carles Pàramo, Feliu Guillaumes i Carme Sayós. Falta per concretar qui serà el desè diputat de CDC, el que substituirà el nou conseller de l'Interior, Jordi Jané. CDC està pendent de si la número tres de la llista, Teresa Gomis –imputada pel cas Innova– renuncia o no a l'escó.

El divorci també ha forçat CDC i UDC a canviar els comptes de Twitter. Ha desaparegut el que tenia el grup parlamentari i n'han aparegut dos de nous, un per cada subgrup. A més, Josep Antoni Duran i Lleida ha canviat també el nom del seu compte, que passa de ser @ciuduran a @duranilleida. CDC i UDC també han començat a operar de manera independent pel que fa als seus equips de premsa, i han designat una responsable per a cada subgrup.

stats