Política 10/11/2015

El consell d'Estat aprova per unanimitat recórrer al TC la declaració rupturista

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Expectació mediàtica davant del consell d'Estat. La reunió ha durat poc més d'una hora i s'ha acordat per unanimitat recórrer al TC la declaració rupturista / EFE

MadridEl govern espanyol ha aconseguit el seu primer propòsit: el consell d'Estat ha aprovat per unanimitat recórrer davant del TC la declaració rupturista. Després d'una reunió que ha durat poc més d'una hora, la comissió permanent ha considerat que existeixen "fonaments jurídics per impugnar davant del TC la resolució del Parlament de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts del consell d'Estat, l'òrgan consultiu del govern espanyol s'aferra a l'establert al l'article 161.2 de la Constitució i en els articles 76 i 77 de la llei orgànica del Tribunal Constitucional. És a dir, que el govern de Mariano Rajoy té la potestat per demanar la suspensió cautelar de la resolució abans que l'alt tribunal dictamini sentència.

Així és el consell d'Estat, el primer obstacle a la declaració rupturista

Rajoy va sol·licitar dilluns a la tarda el dictamen, que és preceptiu però no vinculant. Està previst que demà dimecres, després d'un consell de ministres extraordinari, Rajoy presenti el recurs al TC.

stats