Política 07/03/2015

CDC carrega contra Podem per dir que Mas "desperta odi" i que l'utilitzaran contra ell durant la campanya

Rull replica a unes declaracions de Gemma Ubasart a 'El Periódico': "Amb aquestes idees, la Via Catalana hauria estat impossible"

Oriol March
2 min
El coordinador general de CDC, Josep Rull, aquest dissabte durant el consell nacional del partit / ACN

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat aquest dissabte durant el consell nacional del partit que "el govern espanyol vol convertir Catalunya en residual i no se'n sortirà". "Catalunya és una nació i se'n sortirà aquí i arreu. El nostre Govern exercirà com el govern d'una nació", ha insistit Rull, que també ha carregat contra la retirada de competències que propugna el Tribunal Constitucional (TC) contra el Síndic de Greuges.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent nacionalista ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra Podem a través d'unes paraules de Gemma Ubasart, secretària general del partit de Pablo Iglesias a Catalunya, en què defensava fer servir "l'odi" que "genera" el president de la Generalitat, Artur Mas, com un bumerang per arribar al poder. "Amb algú que defensa aquestes idees, la Via Catalana hauria estat impossible. La Via Catalana és donar-se les mans amb excepció de les seves idees", ha indicat Rull.

Ubasart, en una informació al diari 'El Periódico' publicada dimecres passat, assegurava el següent: "Després del 9-N, Mas va tenir un mes de glòria, però en el míting de la Vall d'Hebron [al desembre, amb Pablo Iglesias] vam veure l'odi que desperta la seva persona, i aquest odi contra Mas és el que utilitzarem contra ell en la campanya".

La refundació del partit

Els consellers nacionals de CDC han aprovat per unanimitat el document que estableix les bases per al debat de la refundació. "Refundar és la millor manera de ser convergents. Volem refundar per ser més forts i sortir amb més potència. No és maquillatge. Només és adequar la bona eina que és CDC per avui i per demà. Volem ser més convergents perquè volem continuar sent una eina vàlida", ha indicat Rull. El document es basa en tres eixos –nacional, ètic i econòmic– que insta a la "corrupció zero" i que aposta per la independència.

"Ens continuem definint com a nacionalistes. No érem autonomistes quan defensàvem l'autonomia. Ara creiem que la millor eina per servir la gent del país és la independència. La nostra prioritat és la nació, i la nació són les persones concretes d’aquest país. Fem política al servei de les persones, del progrés i de la justícia social", ha afegit el número dos de Convergència.

El futur del país

"Som aquí, hi serem d'aquí sis mesos i d'aquí un any amb una diferència substancial, aleshores nosaltres ja serem una nació lliure entre la resta de nacions lliures del món, que no s'equivoqui", ha considerat Rull.

stats