Política 07/08/2015

El Govern envia cartes a Margallo i Correus per demanar que el vot exterior sigui "impecable"

La consellera Meritxell Borràs defensa els anuncis i la "convocatòria impecable" del 27-S

Ara
2 min

BarcelonaLa consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha explicat que la Generalitat ha enviat una carta al ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García Margallo, i a Correus per reclamar que els tràmits per votar des de l'exterior a les eleccions del 27 de setembre funcionin de manera "impecable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Borràs ha dit que li consta que en les catalanes del 2012 hi va haver "múltiples impediments per votar", i ha lamentat que Catalunya no té les competències necessàries per resoldre'ls. Per aquesta raó, ha assegurat que la Generalitat s'ha "mobilitzat" per informar sobre els tràmits i terminis existents als catalans a l'exterior a través de casals catalans, associacions i xarxes socials. A més, ha enviat una carta a Correus reclamant "que s'actuï amb perfecció i no arribi res tard, perquè consta que a vegades ha estat així".

A Margallo li han reclamat que els tràmits "en ambaixades i consolats siguin impecables", ja que Borràs ha lamentat que en ocasions els tràmits es dilaten i no es pot votar per estar fora de termini, ha apuntat.

Borràs també ha defensat la neutralitat dels anuncis que s'han impulsat des de la Generalitat per informar de les eleccions del 27-S. "La campanya per al 27-S és clara, didàctica i senzilla", ha assegurat en una entrevista a RAC1.

Si bé els anuncis fets públics són d'un estil molt similar als del 9-N, Borràs ha insistit que es tracta d'un anunci "informatiu" i que, per tant, el 27-S es presenta amb una "convocatòria impecable", tenint en compte que el decret que va signar el president de la Generalitat, Artur Mas, també és "inqüestionable". De fet, ha insistit que serà la ciutadania la que a l'hora d'anar a votar acabarà atorgant o no el caràcter plebiscitari als comicis.

Sobre el fet que el Govern hagi avançat de nou les eleccions, Borràs ha afirmat que "no deixar votar en un referèndum és trampós", i que per això Catalunya s'ha vist obligada a esquivar el 'no' constant del govern espanyol amb la convocatòria del 27-S. Si guanya el 'sí', ha dit, no es produirà un "trencament", sinó que "hi haurà una legalitat catalana".

stats