Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Miquel Roca dóna per trencat el model constitucional de 1978 i defensa un nou pacte d'estat

El polític de CDC i un dels pares de la Constitució critica a 'La Vanguardia' les paraules de Peces-Barba a Cadis i diu que reflecteixen un corrent d'opinió "que fa temps que s'ha imposat en determinats ambients de la societat espanyola"

L'advocat Miquel Roca, un dels pares de la Constitució, assegura aquest dimarts en un article a La Vanguardia que el pacte constitucional del 1978 està esgotat i que s'ha de "definir un nou escenari de relació". El polític de CDC ho diu arran de les paraules a Cadis de Gregorio Peces-Barba, un altre dels pares de la carta magna. Assegura Roca: "Peces-Barba va dir el que volia dir i el que creia que el públic que l'escoltava valoraria positivament. I el més significatiu és que aquestes paraules són absolutament incompatibles amb l'esperit del pacte constitucional i amb el consens que el va fer possible". "Les paraules de Cadis reflecteixen un corrent d'opinió i una actitud política que fa temps que s'ha imposat en determinats ambients de la societat espanyola".

Roca aposta per un nou pacte d'estat que actualitzi "una voluntat convivencial respectuosa amb la llibertat i la identitat de cada un". "Aquest és el repte; i no és fàcil resoldre'l", conclou.

En un congrés d'advocats a Cadis, Peces-Barba, expresident del Congrés, es preguntava: "Què hauria passat si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i haguéssim deixat els catalans? Potser ens hauria anat millor". Les paraules van aixecar una gran polseguera, sobretot a Catalunya.

21D

Més continguts de