Política 06/09/2011

Els senadors de CiU, ERC i ICV-EUiA defensen el rebuig a una reforma constitucional "recentralitzadora"

Els diputats del Parlament han escoltat l'opinió dels senadors un dia abans que es voti la reforma al Senat

Acn
1 min

Barcelona"Hi ha una majoria a Catalunya que va en una direcció diferent al model d'Estat que proposen PSOE i PP", ha afirmat el senador de CiU, Jordi Vilajoana, en la compareixença davant la Comissió d'Afers Institucionals dels senadors designats pel Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia s'han expressat els senadors d'ICV-EUiA i d'ERC. Per a Joan Saura, la reforma és "recentralitzadora, socialment regressiva i antidemocràtica", mentre que el senador d'Esquerra, Miquel Bofill - l'únic en comparèixer dels senadors que no ha designat el Parlament- ha afegit que és "innecessària" i que "atempta" contra l'autonomia de Catalunya.

Els tres grups han assegurat que no participaran en la votació del text al Senat. Tant CiU com ICV-EUiA han avançat que participaran en la votació de les esmenes, però no votaran el text final -en el qual presumiblement no s'inclourà cap de les esmenes presentades-, mentre que el senador d'Esquerra ha avançat que "no participarà en les votacions", perquè "la Constitució Espanyola està en via morta".

stats