Política 29/04/2015

Construïm fa befa dels plans independentistes

"Hauran els ciutadans d'encerclar a la Guardia Civil?", piula la plataforma des del seu compte de Twitter

Ara
2 min

BarcelonaLa plataforma Construïm, propera a Josep Antoni Duran i Lleida, torna a l'atac. Després que dimarts posés el dit a l'ull al president de la Generalitat, Artur Mas, pel seu viatge als Estats Units, aquest dimecres han rebut els independentistes. En una sèrie de piulades, Construïm fa befa d'un escenari de declaració unilateral d'independència (DUI): "Hauran els ciutadans d'encerclar a la Guardia Civil? Quin és el pla per fer-la efectiva?", ironitza des del seu compte de Twitter.

En un altre tuit, la plataforma també es pregunta què farà el govern català l'endemà de la DUI: si ocupar Hisenda, l'aeroport del Prat o la Delegació del Govern.

Duran nega que estigui darrere els tuits

Aquest dimecres el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat que estigui al darrere dels polèmics tuits de la plataforma Construïm contra el president de la Generalitat, Artur Mas. En canvi, des de Convergència hi veuen la mà del dirigent democristià i del seu estret col·laborador a Madrid, Josep Sánchez Llibre.

Es tracta d'una nova topada entre CDC i el sector d'UDC proper a la plataforma Construïm en un moment en què les relacions ja estan caldejades i s'està pendent que la formació liderada per Duran decideixi en referèndum quin rumb manté de cara a les properes eleccions autonòmiques.

Des de Twitter, Duran ha assegurat que això és "radicalment fals". "No tinc res a veure amb tuits ni amb cap pronunciament de l'associació Construïm. Construïm té vida pròpia i jo sóc d'Unió", ha remarcat en una sèrie de quatre tuits. "Si algun dia vull dir alguna cosa sobre el que sigui, ningú pot dir que sóc dels que m'acostumo a amagar sota etiquetes o noms d'altres", ha argumentat. També ha llançat un dard als qui l'acusen: "Sento que els que de seguida es llancen a sobre abans no preguntin. El fet que hi hagi qui ha començat la campanya del 14 de juny (en què Unió votarà el seu full de ruta) no ho justifica".

stats