Política 06/01/2014

Una majoria d'espanyols creu que es farà la consulta, segons una enquesta d''El Mundo'

Un 48% dels enquestats creuen que hi haurà consulta. Un 64% són contraris a la independència i un 12% es mostren favorables

Ara
1 min
CIU, ERC, ICV i les CUP durant l'anunci de la data de la consulta al Palau de la Generalitat / PERE VIRGILI

BarcelonaMolts polítics i analistes consideren que la consulta anunciada per al 9 de novembre no se celebrarà, i que Artur Mas es veurà abocat a convocar eleccions. Però l'opinió dels ciutadans no és la mateixa. La majoria dels ciutadans de l'Estat creuen que hi haurà referèndum, segons les dades d'una enquesta que publica aquest dilluns el diari 'El Mundo', un dels altaveus mediàtics més destacats contra el dret a decidir. Segons el diari, un 48% dels espanyols es mostren convençuts que Catalunya celebrarà la consulta sobiranista, i només un 39,5% creuen que no es farà.

Igualment ajustada és la proporció de ciutadans partidaris o contraris a actuar contra l'autogovern de Catalunya, una de les tesis defensades per la línia editorial d''El Mundo'. Tot i que els partidaris de suspendre l'autonomia en el cas que el Govern tiri endavant la consulta superen els contraris a aquesta mesura, les proporcions estan més ajustades del que es podria esperar: un 46,7% la defensen, davant del 38,3% que s'hi oposen.

L'enquesta també demana als ciutadans si són partidaris o contraris de la independència de Catalunya. Una clara majoria, el 64,2%, són contraris a la secessió, mentre que els partidaris són un 12,3%. Cal tenir present que l'enquesta s'ha fet també a Catalunya, fet que incideix en els resultats.

stats