Política 14/06/2015

Fractura a Unió: el sí s'imposa a la consulta interna amb només el 51% dels vots

El no ha obtingut el 46% dels suports, mentre que els vots blancs i nuls són el 3% restant

L. Vicens / O. March
1 min
El secretari general del partit, Ramon Espadaler, ha comparegut aquest diumenge per valorar els resultats de la consulta interna / CÈLIA ATSET

BarcelonaElls resultats de la consulta d'Unió evidencien la divisió interna del partit: el sí s'ha imposat amb només un 50,9%, el no ha obtingut el 46,19% dels suports, segons els resultats que ha anunciat la presidenta de la comissió de control de la consulta, Pilar Fernández Bozal. El 3% restants són vots blancs o nuls. En total hi han votat 2654 militants, el 64,81% dels 4095 que estaven cridats a votar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, hi ha hagut 1351 vots a favor de la proposta de la direcció, mentre que 1226 persones s'hi han posicionat en contra. Els vots blancs i nuls suposen 71 vots.

Així, la proposta de la direcció s'ha imposat per 125 vots de diferència. Aquest plantejament, aprovat pel comitè de govern, apostava perquè Unió es comprometi amb el procés però marcant unes línies vermelles, com el diàleg amb l'Estat i la seguretat jurídica del procés, descartant així una DUI.

Per territoris, el sí s'ha imposat a Lleida, Mollerussa, Tàrrega, Figueres, Palafrugell, Vic, Vilafranca del Penedès, Mataró i Barcelona (en 3 de les 4 meses). En canvi, el no ha guanyat a Olot, Girona, Igualada, Vilanova i la Geltrú, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat, Granollers i Berga.

stats