Política 06/07/2015

Conesa: "La nostra 'troica' està formada pel govern espanyol, el Tribunal Constitucional i el dèficit fiscal"

La portaveu de CDC assegura que el partit "enveja" la capacitat de diàleg bilateral entre Grècia i les institucions europees

Oriol March
1 min
Mercè Conesa i Jordi Turull, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaLa portaveu de CDC, Mercè Conesa, ha arrencat aquest dilluns la roda de premsa posterior a l'executiva del partit equiparant la situació de Grècia amb la de Catalunya. "La nostra 'troica' està formada pel govern espanyol, el Tribunal Constitucional (TC) i el dèficit fiscal", ha indicat Conesa, que ha apuntat que "molts catalans" haurien optat pel vot contrari al referèndum impulsat per Alexis Tsipras perquè "ningú vol renunciar a la seva sobirania".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cal pagar els deutes, però no és acceptable que l'impacte recaigui sobre la bona gent que no té responsabilitat directa. Les formes de les elits europees no han estat les més adequades. Com a catalans no volem renunciar a la nostra sobirania, i envegem el diàleg bilateral que pot tenir Grècia amb Europa. Si ens plantegem que nosaltres hem hagut de patir mesures d'austeritat, veiem que hem tingut possibilitat de negociar-les de forma bilateral", ha assenyalat Conesa.

stats