Política 08/07/2015

CDC s'obre a negociar amb partits i entitats per "concretar" la proposta de llista civil sense polítics

Artur Mas intervé aquest matí en la sessió de control al Parlament i al vespre serà entrevistat per Josep Cuní a 8TV

Oriol March
2 min
Artur Mas, al Teatre del Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, on ha pronunciat una conferència / PERE VIRGILI

BarcelonaExactament a les dues de la matinada, l'Assembla Nacional Catalana (ANC) ha fet públic un comunicat en què es referma a l'hora d'impulsar una llista sense polítics en actiu a les eleccions plebiscitàries del 27-S. Poques hores abans, en un debat al Parlament sobre el canvi de Govern derivat del trencament de CiU, ERC i CUP van fer pinya per una candidatura nítidament independentista que no inclogués ni sigles ni representants dels partits sobiranistes. La primera reacció de Convergència va ser "quedar-se de pasta de moniato", segons un alt dirigent consultat. "Esperarem la proposta de les entitats", apuntava un altre membre de la cúpula. Aquesta proposta ja és sobre la taula i la pilota és a la teulada del partit que lidera el president de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara hem de parlar amb les organitzacions i els partits per entrar al detall del tema i concretar", assenyalen fonts nacionalistes consultades per l'ARA. "El tema s'ha de gestionar molt bé tècnicament, políticament i jurídicament", sostenen les mateixes fonts. Mas intervé aquest matí en la sessió de control al Parlament –l'expectació per saber què diu sobre la proposta de les entitats que secunden ERC i CUP és molt alta– i al vespre serà entrevistat per Josep Cuní al programa '8 al dia' de 8TV.

Aquest dilluns, després de la reunió de la direcció de Convergència, la seva portaveu, Mercè Conesa, va indicar que la llista que confegissin les entitats seria la de CDC, "encara que no hi hagués polítics". Era una manera, segons fonts de l'executiva, de fer evident que el partit "no posava condicions" a la proposta que presentessin les organitzacions del sobiranisme civil, amb les quals la cúpula de la formació es va reunir dilluns a la tarda. En privat, però, fonts consultades per l'ARA indicaven que la voluntat de Convergència era que els "polítics de primera fila" tinguessin un "paper" en la llista unitària.

Els dirigents nacionalistes fa mesos que sostenen que el partit "està disposat a fer un pas enrere" per aconseguir la unitat. Mas, en una conferència el 20 de juny a Molins de Rei, va convidar les entitats sobiranistes a teixir una candidatura unitària i es va oferir a no encapçalar-la. Aquesta mateixa setmana començaran els contactes multilaterals entre partits i organitzacions per concretar com es presenta l'independentisme a les eleccions plebiscitàries del 27-S.

stats