Política 08/07/2015

L'ANC avala la llista civil sense polítics en actiu

En una reunió d'alt voltatge, el secretariat nacional de l'ANC ha decidit en un clima de divisió rebutjar la convocatòria d'unes primàries obertes també a polítics

L.vicens / N.orriols / M.colomer
1 min
Muriel Casals i Jordi Sànchez, durant la roda de premsa d'aquest dijous / ARA

BarcelonaL'ANC ja té proposta pròpia. Després de més de cinc hores de reunió del secretariat nacional, la direcció de l'entitat ha optat, en una decisió dividida, per fer costat a la proposta d'Òmnium per configurar una llista unitària de l'independentisme integrada per la societat civil i "sense polítics en actiu" per convertir en plebiscit el 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han confirmat a l'ARA diverses fonts del secretariat, que també han explicat que el secretariat ha rebutjat la proposta d'un sector per triar els integrants de l'eventual llista unitària via primàries obertes també a polítics en actiu. Algunes fonts apunten que la poposta ha quedat descartada "de moment". D'aquesta manera interpreta el secretariat nacional de l'ANC el 'sí' aclaparador de les bases a buscar una confluència sobiranista d'ampli espectre.

CUP i ERC s'alineen

Precisament aquest dimarts, la CUP ha anunciat el seu 'sí' a la llista civil sense polítics sempre que el 27-S sigui exclusivament un plebiscit sobre la independència i vagi seguit de la convocatòria al cap de cinc mesos de les eleccions per elegir el Parlament constituent. En aquests segons comicis, argumenten, sí que hi concorrerien tots els partits per separat per dirimir les forces que cadascun d'ells ha de tenir a l'hora d'elaborar el nou marc constitucional. ERC ha donat el sí a les condicions de la CUP.

stats