Política 29/08/2013

Els crítics del PSC avalen la Via Catalana com a iniciativa per guanyar autogovern

Fòrum Cívic, el corrent que lideren Marina Geli i Àngel Ros, donarà llibertat als seus membres per participar-hi

S.g.
1 min

BarcelonaEls dirigents crítics que aquest dijous constituiran formalment el corrent Agrupament Socialista "comprenen" les raons i comparteixen "l'anhel" de la Via Catalana per aconseguir una "major llibertat política per a Catalunya". Així ho expressen en el document que aquesta tarda a Torroella de Montgrí rebrà el vistiplau dels membres que formen part d'aquest moviment que lideren, entre altres, Àngel Ros, Marina Geli, Daniel Font i Pia Bosch. Conscients que part dels simpatitzants i militants del PSC volen participar a la cadena humana que organitza l'ANC, Agrupament Socialista donarà llibertat als seus membres per assistir-hi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El corrent crític del PSC considera encertat el lema 'Volem votar' com a complementari de l'objectiu primordialment independentista de la iniciativa, i reitera que la reivindicació de poder exercir el dret a decidir representa el 80% dels catalans i que per això l'accent s'ha de posar a "guanyar la batalla" per convocar una consulta.

A partir d'aquí, els crítics amb la direcció de Pere Navarro defensen que l'independentisme, el federalisme i el confederalisme haurien d'anar agafats de la mà i posar-se d'acord per "denunciar la pulsió centralista imperant i l''statu quo' actual", i també per comprometre's a construir una "Catalunya-Estat", ja sigui formalment independent o no.

Retenir socialistes

Agrupament Socialista es constituirà aquest dijous formalment amb l'objectiu d'aconseguir retenir o recuperar els socialistes desencantats amb el PSC, així com el catalanisme que no s'identifica amb les tesis nacionalistes i les joves generacions. El moviment defensa també la presència de dirigents amb càrrec al PSC i destaca que el seu esforç ha estat clau perquè el PSC "no hagi derivat cap a posicions més esbiaixades".

stats