Política 22/03/2014

C's: "A Catalunya es produeix certa violència quan la gent és coaccionada pel que pensa"

El secretari general de la formació, Matías Alonso, troba desafortunades les paraules del portaveu del PP al Congrés, però alerta que el procés sobiranista "violenta l'estat de dret"

Ara
1 min
Matías Alonso

Barcelona"A Catalunya es produeix certa violència quan la gent és coaccionada pel que pensa". Així s'ha expressat el secretari general de C's, Matías Alonso, amb referència a les declaracions d'aquest divendres del portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, en què va assegurar que és tan antidemocràtic "imposar la voluntat per la violència com per les urnes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'ARA, Alonso ha considerat desafortunades les paraules del popular, tot i que ha alertat que, "tal com s'està plantejant", el procés sobiranista "violenta el marc vigent de l'estat de dret". "Hi ha persones dins d'aquesta disbauxa que patim a Catalunya que fins i tot aposten per un trencament unilateral del marc de dret", ha apuntat, i ha afegit que la voluntat de fer la consulta "peti qui peti" és una forma de violentar. Amb tot, el portaveu de C's ha insistit que el procés està generant una "divisió social" a Catalunya: "Hi ha temes absolutament tabú en reunions o trobades".

Més enllà d'això, Matías Alonso ha lamentat que, en les declaracions dels seus representants, el PP prevegi un escenari on és possible la consulta. "Nosaltres no ho veiem possible. Dins la legalitat vigent és impossible que hi hagi un referèndum", ha explicat, i ha afegit: "Si hi ha urnes seran urnes democràticament convocades des d'un marc legal que sigui vigent". És per això que ha instat els populars a no equivocar-se "contínuament" i ha recordat a l'Estat que disposa de "tots els instruments" per impedir la consulta. "No hi ha cap dicotomia, no hi ha xoc de legitimitats, només hi ha democràcia", ha conclòs el dirigent de C's.

stats