Política 11/10/2018

Cs i PP eviten condemnar el franquisme i el creixement de l'extrema dreta en una votació al Parlament

El text aprovat cridava també a no normalitzar polítiques "autoritàries, masclistes i racistes"

Marc Toro
2 min
Carrizosa al ple del Parlament, aquest dimecres

BarcelonaCs i PP han evitat aquest dijous al Parlament condemnar el franquisme i el creixement de l'extrema dreta a Catalunya, l'Estat i el món en general. Els dos grups s'han abstingut a la votació d'una proposta de resolució d'ERC "per la convivència democràtica i contra la pervivència franquista i l'auge de l'extrema dreta", que ha estat aprovada igualment amb els vots de les forces independentistes, el PSC i els comuns.

El text, que també crida a "no normalitzar les polítiques excloents, autoritàries, masclistes, racistes o que vagin en contra de qualsevol col·lectiu", demana "emprendre totes les mesures necessàries per eliminar dels espais públics, edificis oficials o monuments tota la simbologia franquista i feixista que encara perviu a les nostres viles i ciutats".

La iniciativa dels republicans era una de les propostes de resolució del ple sobre la convivència que s'han votat aquesta tarda al Parlament. Amb l'aprovació del text, la cambra ha refermat el seu compromís amb la democràcia i les llibertats i ha condemnat "de manera enèrgica el règim franquista" i "la persistència de la ideologia feixista", i ha reclamat "una acció decidida de tots els poders públics" per fer-hi front.

En aquest sentit, també instava totes les forces polítiques a mantenir "una posició de fermesa democràtica davant el rebrot de partits i moviments que amenacen la democràcia, els drets i les llibertats" i a fer un "cordó sanitari" vers els partits d'extrema dreta.

"S'emplaça a fer de l'antifeixisme una lluita compartida més com a símbol de la defensa dels drets humans", afegeix la resolució, que acaba demanant al Govern que desplegui "les eines necessàries per poder frenar l'ascens dels filofeixismes a través de l'educació, la sensibilització contra l'exclusió, l'autoritarisme, el masclisme, el racisme o qualsevol atac a col·lectius".

stats