Política 07/08/2019

Cs pregunta al Govern si les donacions a la Caixa de Solidaritat han tributat

La formació taronja registra una bateria de preguntes al Parlament

Ara
1 min
Ernest Benach (dreta), actual vicepresident de l'Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat en una roda de premsa.

BarcelonaCs ha registrat al Parlament una bateria de preguntes adreçades al Govern amb la finalitat de saber si les donacions d'entitats i particulars a la Caixa de Solidaritat han tributat i quant se n'ha recaptat via impostos. La formació taronja vol esbrinar quin control s'ha fet de les aportacions que la Caixa de Solidaritat ha fet servir per pagar multes i fiances relacionades amb el Procés, com ara els gairebé cinc milions d'euros de la sanció del Tribunal de Comptes a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i sis ex alts càrrecs del Govern condemnats pel 9-N.

Concretament, Ciutadans pregunta com està registrada l'Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat i qui en són els titulars, si el Govern està exercint algun tipus de control sobre l'origen de les donacions que ha recaptat i quina és la tributació que s'hi aplica, segons l'impost sobre donacions. Així mateix, la formació taronja també vol saber si compta amb algun tipus d'exempció. Fonts del partit han explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que la iniciativa es va registrar aquest dimarts a la cambra catalana.

En un principi la Caixa de Solidaritat estava gestionada per l'Assemblea Nacional Catalana (ACN) i Òmnium Cultural, i va néixer amb la voluntat de sufragar les multes i fiances imposades a diferents líders polítics arran del procés independentista. Des de finals del 2018 està en mans de l'Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat i la gestionen els expresidents del Parlament Núria de Gispert i Ernest Benach.

stats