Política 25/02/2014

La CUP adverteix a Rajoy que “l'immobilisme és útil fins que deixa de ser-ho i la realitat el desborda”

David Fernàndez clama contra "l'apologia de la trampa permanent" del govern espanyol per no permetre la consulta

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, ha acusat el president del govern espanyol de practicar una "apologia de la trampa permanent". Aquest dimarts, durant el debat de política general, Rajoy ha assegurat que la consulta no se celebrarà perquè "no és legal" i Fernàndez ha criticat que el govern utilitzi la llei i la Constitució com un "búnquer" i un "dic de contenció". "L'immobilisme és útil fins que deixa de ser-ho i la realitat el desborda", ha assegurat Fernàndez, que també ha demanat al govern espanyol que s'expressi amb "sinceritat i honestedat" i admeti obertament que no vol que se celebri la consulta a Catalunya en lloc d'excusar-se en la llei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És més fàcil que s'expressin amb claredat i diguin que no pensen autoritzar la consulta que no que la llei no ho permet", ha assenyalat Fernàndez, que ha reclamat a l'executiu de Mariano Rajoy que no presenti la consulta com un conflicte jurídic sinó com un conflicte entre dues legalitats, concretament, entre "la legalitat constitucional espanyola i la legitimitat democràtica catalana".

Pel portaveu de la CUP, si la situació continua com ara, el govern espanyol "té tots els números per convertir la consulta per la independència en una consulta per la vertadera democràcia" i que el debat sigui sobre si la ciutadania té dret a votar i decidir el seu futur polític.

stats