Política 24/07/2015

Les primàries de la CUP incorporen una proposta tancada amb Antonio Baños com a cap de llista per Barcelona

El seguirien la professora Anna Gabriel, l'economista Josep Manel Busqueta, l'activista Gabriela Sierra i l'historiador Albert Botran

Ara
1 min
Antonio Baños / PERE TORDERA

BarcelonaDesprés de la confluència entre CDC, ERC i les entitats del sobiranisme civil, Junts pel Sí, la CUP segueix el seu propi camí. Els cupaires estan immersos en el procés de primàries per escollir els caps de llista de la candidatura CUP-Crida Constituent de cara a les eleccions del 27 de setembre, que culminarà aquest cap de setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La novetat, però, revelada aquest divendres, és que el secretariat nacional de la CUP proposa un equip tancat, que es pugui votar en bloc aquest cap de setmana, que encapçali la demarcació de Barcelona, segons ha informat la formació en un comunicat. Es tracta del periodista Antonio Baños, seguit de la professora d'universitat Anna Gabriel, l'economista i pastisser Josep Manel Busqueta, l'activista Gabriela Sierra i l'historiador Albert Botran. La setmana passada es van fer públics els noms dels candidats i aquests noms ja constaven com a preferits, tal com va informar l'ARA.

Procés de primàries

A les primàries de la CUP-Crida Constituent hi concorren fins a 44 persones, que han estat proposades per les assemblees obertes de la candidatura celebrades fins ara. Els militants de la CUP i de les formacions que donen suport a la llista poden votar telemàticament i també presencialment aquest diumenge, quan acabarà el procés d'elecció.

En aquestes primàries, es triaran els 10 primers llocs de la candidatura per Barcelona i els 5 primers de les altres circumscripcions.

stats